#31 Tilbring en natt i base camp på mount everest

Klatring til toppen av Mount Everest er en av de største bragdene som en eventyrer kan oppleve i livet sitt. Men selv om du ikke har ambisjoner om å nå toppen, så kan en reise til base camp være en utrolig opplevelse i seg selv. Base camp for Mount Everest er en av de mest avsidesliggende og spektakulære stedene på jorden, og en overnatting her vil gi deg en unik mulighet til å oppleve livet som en fjellklatrer og nyte de spektakulære omgivelsene.

En reise til base camp starter vanligvis fra hovedstaden i Nepal, Kathmandu. Herfra tar du en kort flytur til byen Lukla, som ligger i fjellene. Flyturen er en opplevelse i seg selv, da flyet sirkler seg inn mellom fjellene og lander på en liten flyplass i Lukla. Deretter går turen videre til byene Namche Bazaar og Gorak Shep, som begge er kjent for sin spektakulære utsikt og vennlige innbyggere. Fra Gorak Shep er det en tur på ca. to timer til base camp, som ligger på en høyde av 5 364 meter over havet.

Når du kommer til base camp, vil du bli møtt av en spektakulær utsikt over Mount Everest og de omkringliggende fjellene. Her kan du se de spektakulære isbreene som kryper langs fjellsidene, høre isfallet og snøskredene og føle på den friske fjelluften. Det er et sted som er fullt av liv og aktivitet, med fjellklatrere fra hele verden som forbereder seg på å klatre Mount Everest.

For å få mest mulig ut av opplevelsen, bør du tilbringe en natt i base camp. Det finnes flere overnattingssteder her som tilbyr enkel overnatting i telt eller enkle hytter. Å tilbringe en natt i base camp gir deg muligheten til å oppleve fjellene på en annen måte, når solen går ned og stjernene kommer frem. Du kan også se isbreene og snøskredene i måneskinn, og føle på roen som kommer når mørket senker seg over fjellene.