#22 Se tour de france langs løypen

Tour de France

Tour de France er en av de mest berømte sykkelrittene i verden og tiltrekker seg hvert år sykkelfans fra hele verden. Å reise for å se Tour de France er en fantastisk opplevelse som gir besøkende mulighet til å se noen av verdens beste syklister i aksjon, samtidig som man opplever den fantastiske franske kulturen og landskapet.

Tour de France arrangeres hvert år i juli og består av 21 etapper som strekker seg over tre uker. Rittet går gjennom noen av de vakreste områdene i Frankrike og har blitt en av de mest ikoniske sportsbegivenhetene i verden.

Å reise for å se Tour de France krever litt planlegging og organisering, men det er definitivt verdt innsatsen. Først og fremst er det viktig å bestemme seg for hvilke etapper man ønsker å se, og hvor man ønsker å være under rittet. Det er viktig å være klar over at noen etapper kan være mer populære enn andre, så det kan være lurt å bestille overnatting og transport i god tid.

En av de mest populære måtene å se Tour de France på er å se etappen fra veikanten. Dette krever litt planlegging og tidlig oppvåkning, men det gir deg mulighet til å se syklistene i aksjon på nært hold. Det kan være lurt å finne ut hvor ruten går på forhånd, slik at du kan velge et sted langs ruten hvor du kan se syklistene passere. Det kan også være lurt å sjekke værmeldingen og ta med passende klær og utstyr, spesielt hvis du skal være ute i flere timer.

En annen måte å se Tour de France på er å se rittet fra en av de mange tribunene langs ruten. Dette krever vanligvis billetter som kan kjøpes på forhånd, men det gir deg en mer komfortabel og avslappet opplevelse. Du kan se rittet fra et høyt sted og ha en flott utsikt over hele løypa. Det kan også være mulig å få autografer fra syklistene og ta bilder med dem.

Det er også mulig å se Tour de France fra en av de mange restaurantene, kafeene og bistroene langs ruten. Dette gir deg mulighet til å kombinere opplevelsen av rittet med fransk mat og drikke. Det kan være lurt å bestille bord i god tid, spesielt hvis restauranten ligger langs ruten til en populær etappe.

For de som ønsker en mer autentisk opplevelse, kan det være mulig å se Tour de France fra en av de mange landsbyene langs ruten. Dette gir deg mulighet til å oppleve den franske kulturen og livsstilen på nært hold. Mange landsbyer arrangerer også ulike festivaler og arrangementer i forbindelse med Tour de France, så det kan være en flott mulighet til å oppleve fransk kultur og tradisjoner.

Når du reiser for å se Tour de France, er det viktig å være klar over at det kan være en travel og hektisk opplevelse. Det er vanligvis mange mennesker langs ruten, spesielt på populære etapper, så det kan være vanskelig å bevege seg rundt og finne et godt sted å se rittet fra. Det kan også være køer for å komme inn på tribunene og restaurantene, så det kan være lurt å være tålmodig og forberedt på å vente.

Det kan også være lurt å være klar over at det kan være dyrt å reise for å se Tour de France. Overnatting og transport kan være dyrt, spesielt hvis du ønsker å være nær ruten. Det kan være lurt å sette opp et budsjett på forhånd og vurdere alternative overnattingsmuligheter som camping eller Airbnb.

Til tross for utfordringene, er det å reise for å se Tour de France en fantastisk opplevelse som gir besøkende mulighet til å oppleve verdens beste syklister i aksjon, samtidig som man opplever den fantastiske franske kulturen og landskapet. Det er en flott mulighet til å oppleve en av de mest ikoniske sportsbegivenhetene i verden og skape minner for livet.