#12 Kjør Route 66 i USA

Route 66

Route 66, også kjent som «Main Street of America,» er en av de mest ikoniske veiene i USA. Denne historiske veien strekker seg over 3800km fra Chicago til Santa Monica, og tilbyr reisende en unik mulighet til å oppleve den amerikanske drømmen om en klassisk roadtrip. Veien er fylt med fantastisk landskap, småbyer som uttrykker ånden av Americana, og unike veiattraksjoner som er kjent for å tiltrekke seg besøkende fra hele verden. Her er en guide til å utforske Route 66 på en uforglemmelig roadtrip.

Startpunkt: Chicago

Chicago er det offisielle startpunktet til Route 66 og det perfekte stedet å begynne reisen din. Start dagen med et besøk til den ikoniske Willis Tower, hvor du kan få en fantastisk utsikt over byen fra Skydeck. Deretter kan du dra til Route 66-skiltet på Adams Street og Michigan Avenue for å ta et bilde og offisielt starte roadtripen din.

Mens du forlater byen, stopp i den lille byen Wilmington for å se Gemini Giant, en høy statue av en astronaut som holder en rakett. Deretter kan du dra til byen Pontiac, hvor du finner Route 66 Hall of Fame og Museum, som hyller menneskene og stedene som gjør Route 66 så spesiell.

Illinois til Missouri

Når du forlater Illinois og går inn i Missouri, vil du passere gjennom St. Louis, hvor du kan ta en omvei for å se den ikoniske Gateway Arch. Fortsett langs Route 66, stopp i byen Cuba for å se World’s Largest Rocking Chair, som er over 42 fot høy.

Deretter kan du dra til byen Rolla, hvor du finner University of Missouri-Rolla. Denne universitetsbyen er hjem til Missouri University of Science and Technology, som har et fascinerende geologisk museum som er vel verdt et besøk.

Etter å ha forlatt Rolla, kan du stoppe ved Devils Elbow Bridge, en ikonisk bro over Big Piney River. Broen ble bygget i 1923 og er et populært sted for å ta bilder og beundre den fantastiske utsikten.

Kansas til Oklahoma

Når du krysser Kansas-grensen og går inn i Oklahoma, bør du stoppe i den lille byen Afton for å se klassisk bilmuseum, som har vintagebiler og memorabilia fra Route 66s storhetstid. Lenger langs veien vil du komme over Blue Whale of Catoosa, en unik veiattraksjon som har en gigantisk blå hval i en menneskeskapt dam.

Mens du beveger deg gjennom Oklahoma, bør du stoppe i byen Tulsa, som en gang var en stor oljehub. Her kan du besøke Tulsa Air and Space Museum, som har utstillinger om luftfartshistorie og utforskning av verdensrommet. Du kan også besøke Golden Driller, en høy statue av en oljearbeider.

Oklahoma til Texas

Fra Oklahoma til Texas kan du besøke flere interessante byer og attraksjoner. Amarillo, Texas er kjent for sin berømte Cadillac Ranch, hvor 10 Cadillacs er begravet med halvparten begravd i bakken og halvparten stikkende oppover, og malte i alle slags farger og graffiti. Amarillo er også kjent for sin 72-unse biff, som serveres på The Big Texan Steak Ranch, og utfordrer de mest sultne reisende.

I byen Adrian, Texas finner du et veiskilt som markerer midtpunktet av Route 66, og du kan ta et bilde mens du markerer midtpunktet av din reise. Mens du kjører gjennom Texas, kan du besøke den lille byen McLean, hvor du kan se et gammelt bensinstasjonmuseum og et Route 66-museum, som viser historien og kulturen langs veien.

New Mexico til Arizona

Når du krysser grensen fra Texas til New Mexico, kan du stoppe i byen Tucumcari, som har over 1 200 hotellrom i sin storhetstid på 1950-tallet. Mange av de gamle hotellene og motellene langs Route 66 er fortsatt åpne og vel verdt et besøk for deres autentiske sjarm.

Etter å ha forlatt Tucumcari, kan du besøke byen Albuquerque, som er en storby full av historie og kultur. Besøk Old Town Albuquerque for å oppleve sørvestlig arkitektur, kunst og håndverk, og prøve den lokale maten. Hvis du er i Albuquerque i oktober, kan du delta på den årlige International Balloon Fiesta, som viser hundrevis av fargerike varmluftsballonger som flyr over byen.

Fra Albuquerque kan du besøke Petrified Forest National Park, hvor du kan se noen av de vakreste steinete landskapene i USA. Parken er hjem til enorme mengder petrified wood og geologisk skjønnhet, og er et populært reisemål for de som ønsker å utforske naturlige underverk langs Route 66.

Fra New Mexico går Route 66 videre til Arizona, og her vil du finne noen av de mest ikoniske attraksjonene langs veien. I byen Winslow, Arizona kan du besøke Standin ‘on the Corner Park, hvor en bronsestatue av en gitarist hedrer Jackson Browne-sangen «Take It Easy», som har tekstlinjer som «Standing on a corner in Winslow, Arizona.» På dette stedet kan du ta et bilde ved hjørnet, eller spille gitaren med en lokal musiker.

Et annet høydepunkt på Route 66 i Arizona er Grand Canyon, et av verdens mest kjente landemerker. Denne massive canyonen er over en kilometer dyp og 18 miles bred, og er et av de mest imponerende stedene langs Route 66. Ta en tur ned i canyonen på en mulesafari, eller prøv en luftballongtur for en unik utsikt over det imponerende landskapet.

Avslutning: Santa Monica

Reisen din langs Route 66 kommer til en slutt i Santa Monica, California, hvor du vil finne den ikoniske Santa Monica Pier. Denne historiske attraksjonen tilbyr en rekke aktiviteter og attraksjoner, inkludert en fornøyelsespark, et akvarium og et utvalg av restauranter og butikker.

Hvis du vil gjøre reisen til en enda mer minneverdig opplevelse, kan du delta i den årlige Route 66-festivalen i Santa Monica, som feirer veiens historie og kultur. Festivalen inkluderer en bilutstilling, live musikk og dans, og en rekke andre aktiviteter for hele familien.

Å reise langs Route 66 er en opplevelse som tar deg gjennom noen av Amerikas mest ikoniske landskap og byer. Fra skyskrapere i Chicago til canyons i Arizona og strender i California, er det en reise som gir deg en følelse av historie og eventyr. Så sett deg bak rattet og ta turen langs denne berømte veien, og oppdag alt som Route 66 har å tilby.

Du kan se hele bucket-listen her.