Alicante: Slottet Santa Bárbara, havneområdet og palmestrendene

Alicante, en vakker by ved Costa Blanca på Spanias østkyst, er et populært reisemål kjent for sitt fantastiske klima, sin rike historie og sine vakre strender. Her er en guide til noen av høydepunktene i Alicante:

1. Slottet Santa Bárbara: På toppen av Benacantil-fjellet, som ruver over byen, ligger det majestetiske Slottet Santa Bárbara. Dette imponerende slottet, med sin strategiske beliggenhet og spektakulære utsikt over byen og Middelhavet, har vært et symbol på Alicante i århundrer. Besøkende kan nå slottet til fots eller med heis og utforske de historiske murene, tårnene og utkikkspunktene.

2. Havneområdet: Alicantes vakre havneområde, kjent som Puerto de Alicante, er et livlig område fullt av restauranter, barer, butikker og underholdning. Spaser langs den vakre promenaden, nyt en kaffe eller et måltid med utsikt over havnen, eller besøk det moderne maritime senteret, som er dedikert til sjøfartshistorien og kystmiljøet i Alicante.

3. Palmestrendene: Alicante er kjent for sine vakre strender, og byen har flere flotte palmekantede strender å tilby. Blant de mest populære er Playa del Postiguet, som ligger ved foten av Benacantil-fjellet og like ved sentrum. Denne bystranden er ideell for avslapning og soling, og tilbyr også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter.

4. Casco Antiguo (Gamlebyen): Utforsk Alicantes sjarmerende gamleby, med sine smale brosteinsgater, pittoreske torg og historiske bygninger. Besøk Plaza del Ayuntamiento, byens hovedtorg, og ta en tur gjennom det atmosfæriske Barrio de Santa Cruz, et av de eldste nabolagene i byen.

5. Explanada de España: Explanada de España er en av Alicantes mest kjente og livlige promenader. Denne vakre bulevarden, som ligger ved sjøen og er flankert av palmetrær og fliser laget av marmor fra Alicante, er et flott sted for en spasertur, sykkeltur eller for å nyte en is eller en drink på en av de mange kafeene.

Alicante er en by full av sjarm, historie og kultur, og med sitt behagelige klima og vakre omgivelser er den et flott reisemål for de som ønsker å utforske det beste av Costa Blanca-regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *