#39 Besøk Sagrada Familia i Barcelona

Barcelona er en av de mest populære turistdestinasjonene i Europa, og en av de mest kjente severdighetene i byen er den fantastiske kirken Sagrada Familia. Denne imponerende strukturen er et av de mest ikoniske landemerkene i Barcelona, og en av de mest imponerende kirkene i verden. I denne artikkelen vil vi utforske historien og arkitekturen til Sagrada Familia, og gi deg noen tips om hva du bør se og gjøre når du besøker denne fantastiske kirken.

Historien til Sagrada Familia

Sagrada Familia ble designet av den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudi, som begynte arbeidet med kirken i 1882. Gaudi var en pioner innen modernistisk arkitektur, og han var kjent for sin unike stil og bruk av organiske former og geometriske mønstre i sine design.

Gaudi tilbrakte mer enn 40 år av sitt liv på arbeidet med Sagrada Familia, og selv om han aldri fikk fullføre prosjektet, var han i stand til å fullføre en stor del av strukturen før hans død i 1926. Etter hans død fortsatte andre arkitekter arbeidet med Sagrada Familia, og kirken har vært under konstruksjon i over 140 år.

Arkitekturen til Sagrada Familia

Sagrada Familia er en imponerende struktur som er kjent for sin unike arkitektur og detaljerte utsmykning. Kirken er bygget i en gotisk stil, men den inkluderer også elementer av moderne arkitektur og katalansk art nouveau. Sagrada Familia er også kjent for sin bruk av lys og farger i interiøret, som gir kirken en unik atmosfære.

En av de mest imponerende delene av Sagrada Familia er dens tårn. Kirken har totalt 18 tårn, som representerer de forskjellige bibelske figurene. De høyeste tårnene er over 170 meter høye, og når de er fullført, vil de være blant de høyeste i verden.

Interiøret til Sagrada Familia er like imponerende som eksteriøret. Kirken har en stor sentral navesal, som er omgitt av mindre sidekapeller. Veggene i kapellene er dekorert med fargerike glassmalerier, som gir et fantastisk spill av lys og skygge i rommet.

Tips for besøkende

Hvis du planlegger å besøke Sagrada Familia, er det noen ting du bør vite for å få mest mulig ut av besøket ditt. Her er noen tips for besøkende:

  1. Kjøp billetter på forhånd: Sagrada Familia er en svært populær turistattraksjon, og det kan være lange køer for å kjøpe billetter. For å unngå disse køene, bør du kjøpe billetter på forhånd. Du kan kjøpe billetter online på Sagrada Familias offisielle nettside, eller du kan kjøpe dem fra et autorisert turistkontor.
  2. Velg riktig tidspunkt: Sagrada Familia kan være overfylt til enhver tid på dagen, men noen ganger kan køene være spesielt lange. Hvis du vil unngå de største folkemengdene, bør du prøve å besøke kirken tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen. Du kan også vurdere å besøke kirken utenom høysesongen for å unngå store folkemengder.
  3. Ta en omvisning: Hvis du ønsker å lære mer om historien og arkitekturen til Sagrada Familia, bør du vurdere å ta en omvisning. Det finnes flere forskjellige guidede turer tilgjengelig, inkludert noen som tar deg til tårnene og gir deg en fantastisk utsikt over byen.
  4. Vær respektfull: Sagrada Familia er først og fremst en kirke, så du bør oppføre deg respektfullt når du besøker. Du bør kle deg passende og unngå å ta bilder i områder der fotografering ikke er tillatt.
  5. Utforsk området rundt: Sagrada Familia ligger i en vakker del av Barcelona, og det er verdt å ta litt tid til å utforske området rundt kirken. Du kan gå på en spasertur i den vakre parken i nærheten eller besøke noen av de andre interessante attraksjonene i området.

Konklusjon

Sagrada Familia er en fantastisk kirke som er vel verdt å besøke når du er i Barcelona. Den imponerende arkitekturen og detaljene i kirken vil ta pusten fra deg, og du vil få en følelse av å ha besøkt en ekte arkitektonisk perle. Med riktig planlegging og noen tips for besøkende, kan du få mest mulig ut av besøket ditt til Sagrada Familia og oppleve en av de mest imponerende bygningene i verden.