Verdens 10 beste strand-destinasjoner

1. Bora Bora

Bora Bora

Den lille øya Bora Bora (ca. 10km lang og litt mer enn 3km bred) renner over av skjønnhet. En sovende vulkan reiser seg i midten og vifter ut i frodig jungel før den renner ut i en nydelig lagune. Faktisk kalte forfatter James Michener, som skrev «Tales of the South Pacific», Bora Bora «den vakreste øya i verden». Selve definisjonen av en tropisk ferie, Bora Bora bugner av luksuriøse feriesteder, solfylt himmel, varmt vann og en vennlig lokalbefolkning.

2. Maldivene

Maldivene

Du har sett bilder av Maldivene før. Bildeperfekte private villaer hengende over slående blått vann, kritthvite sandstrender og spektakulære solnedganger som dykker ned i horisonten. Maldivenes skjønnhet er noe å se, noe du ikke helt kan forstå før du selv er der.

Øynasjonen Maldivene er populær blant bryllupsreisende på jakt etter tilbaketrukkenhet og eventyrere som ønsker å utforske havdypet på en dykkerutflukt. Reisende som søker avslapping kan slappe av på et av øyas spa, og alle besøkende bør absolutt bruke en dag på å utforske den Maldiviske hovedstaden Malé. Hotellene i denne regionen er også spektakulære, alt fra undervannshoteller til bungalower over vann. Men å komme til og bo i dette tropiske paradiset krever tålmodighet (det er ingen direktefly fra Norge) og rikelig med penger. Maldivene, som ligger mellom det arabiske og Lakkadive-havet, ca 800km sørvest for Sri Lanka, er omtrent så isolert som du kan bli – og det er bare enda en av de mange tingene som lokker.

3. Fiji

Fiji

Med sitt turkise vann, glitrende sand og luksuriøse feriesteder ligner Fiji på mange andre tropiske feriesteder. De eventyrlystne, som surfere og dykkere, setter stor pris på skjærgårdens kvalitetsbølger og korallrev. Men Fiji skiller seg fra andre øydestinasjoner med sin overnaturlighet. Siden det er mer enn 2000km fra New Zealands nordøy i Sør-Stillehavet, gir Fiji deg den deilige følelsen av tilbaketrukkethet. Du vil være så langt fra virkeligheten som mulig når du nipper til Fiji Bitter-øl og ser solen dykke under horisonten. Fijianske skikker vil få deg til å føle deg en million mil unna også: Har du noen gang smakt den svimlende kava-drinken? Hvis ikke, er det på tide at du gjør det.

4. Mauritius

Mauritius

Denne naturskjønne afrikanske øya, som ligger øst for Madagaskar, tilbyr en mengde strender som er verdt å prioritere. Besøkende sier at øyas vestkyst er der du finner de beste stripene med kystlinje, inkludert Flic en Flac og Le Morne, som har vakker hvit sand og fantastiske utsiktspunkter for solnedganger. De som liker strender i nærheten av fasiliteter vil foretrekke nordkyststrender som Grand Baie, mens de som søker en mer avsidesliggende strandopplevelse vil like å besøke øst- og sørkystens strender som Île aux Cerfs og Blue Bay.

5. Tahiti

Tahiti

Milevis med kystlinje, dusinvis av feriesteder, mat å dø for – Tahiti har alle muligheter for en bryllupsreise. Til tross for sitt idylliske rykte og tilgjengelighet, er Tahiti mer et stopp utenfor allfarvei enn en romantisk ferie. Det betyr imidlertid ikke at Tahiti bør ignoreres.

Hvis det noen gang har vært et sted som legemliggjør den vakre dualiteten til den fransk-polynesiske skjærgården, er det Tahiti. Her gnir den sære, ofte kaotiske atmosfæren i øyas hovedstad, Papeete, albuene med uforstyrret naturlig skjønnhet. Faktisk blir Tahiti – den største av Fransk Polynesias 118 øyer – ofte referert til som to separate øyer til tross for at de er forbundet med en liten landbro. Tahiti Nui er den større, nordlige delen hvor Papeete kan bli funnet. Tahiti Iti (den mindre halvdelen) er mindre tilgjengelig, selv om mange besøkende tar turen hit for en smak av tilbaketrukkethet. Bare vær oppmerksom på at å bruke en uke på begge deler av Tahiti vil koste deg en del. Men reisende er enige om at det varme vannet, den frodige jungelen og de luksuriøse feriestedene er verdt det.

6. Cancun

Cancun

Cancún er ingenting om ikke spenstig. Tenk på de ødeleggende effektene orkanen Wilma hadde på regionen i 2005 – druknet kyster, ødelagte butikkfronter og kantret båter. Men nå er denne tynne «7»-formede barriereøya i det sørøstlige Mexico igjen et populært sted for strender, golf og natteliv. Cancún er også fortsatt en av de rimeligste feriedestinasjonene på den vestlige halvkule, spesielt hvis du bestiller et cruise.

Så hva er det å gjøre her? Cancúns strender er spektakulære steder å prøve vannscooter og paraseiling. Hvis du vil utforske utenfor Cancun, tilbyr byens beste guidede turer dagsturer til idylliske steder som Isla Mujeres og Isla Contoy. Og det er også en rekke aktiviteter etter arbeidstid; Sørg for å sjekke ut de akrobatiske danseforestillingene på Coco Bongo Cancún. Dette området ligger også i nærheten av et av de mest gjenkjennelige stedene i Mexico – ikke gå glipp av sjansen til å se Chichén Itzá, et stort arkeologisk område fra Maya som er et av verdens syv nye underverker.

7. Bahamas

Bahamas

De rundt 700 øyene som utgjør Bahamas lokker millioner av besøkende til dette paradisets hvite sandstrender, avgiftsfrie butikker, fiske- og dykkeutflukter og luksuriøse overnattingssteder hvert år. Familier som strømmer hit har en tendens til å hengi seg til Atlantis, Paradise Island og andre megaferiesteder, men denne mangfoldige øykjeden tilbyr også en rekke aktiviteter utenfor hotellsonen. Naturentusiaster kan utforske uberørte beskyttede områder som Leon Levy Native Plant Preserve (på Eleuthera) og Lucayan National Park (på Grand Bahama Island) eller ta det med ro på en av landets mange strender eller private øyer. I mellomtiden kan historieinteresserte utforske ruinene og gjenstandene fra kolonitiden og urfolk som Lucaya-indianerne. I tillegg, med cruisetilbud tilgjengelig året rundt, er det ikke rart hvorfor Bahamas er et så populært feriemål.

8. Seychellene

Seychellene

Strendene i denne skjærgården i det indiske hav er omgitt av tett kratt av palmer, inkludert seks arter som bare finnes her. På noen øyer i kjeden vil du dele plassen med den gigantiske Aldabra-skilpadden, en art som er like imponerende gigantisk som søskenbarna på Galápagos. The Clooneys, the Beckhams og Prince William og Kate Middleton var alle på bryllupsreise på den eksklusive nord øyen. Hvis du ikke har private øypenger, bør du vurdere den fantastiske Anse Source d’Argent, som krever en liten adgangsavgift for å komme inn gjennom en tidligere kokosnøtt- og vaniljeplantasje. Det er angivelig blant de mest fotograferte strendene i verden, og når du ser de elefantlignende granittblokkene strødd rundt sanden, vil du forstå hvorfor.

9. Aruba

Aruba

For førstegangsbesøkende på denne nederlandske karibiske øya, ville det være lett å aldri trå fra den to mil lange stripen Palm Beach, med sine høyhushoteller og tilgang til vannsport, fra paraseiling til kite-surfing til flyboarding. Men se andre steder på denne nesten 70 kvadratkilometer store øya, og du vil finne strender som viser det overraskende mangfoldet av landskap. Eagle Beach, for eksempel, er hjemsted for knudrete fofoti-trær som vrir seg og bøyer seg som bonsais på grunn av passatvinden, mens den robuste Blackstone Beach er dekket av glatte svarte småstein i skyggen av naturlige landbroer. For noe helt annet er det vanskelig å slå Instagram-vennligheten til Renaissance Wind Creek Aruba Resorts private strand (du kan få et dagspass!), hvor du kan håndmate den fastboende flokken av flamingoer, som spankulerer blant lenestolene som om de eier stedet.

10. Whitsunday Islands

Whitsunday Islands

Whitsunday-øyene, som ligger utenfor den nordøstlige kysten av Australia, føles som en helt annen verden. Skjærgården ligger ved siden av Great Barrier Reef og tilbyr et utrolig unikt, om enn skjørt, økosystem. Noen av de beste strendene på denne samlingen av 74 øyer inkluderer Betty’s Beach, Whitehaven Beach og Chalkies Beach, men det er mange fantastiske steder å velge mellom. Når du ikke soler deg på perlehvit sand eller snorkler gjennom turkis vann, kan du slappe av ved en av bungalowene eller de luksuriøse økoresortene som ligger på Hamilton Island eller Long Island.