Calgary Stampede: Cowboy-kultur og årlig rodeo-festival

Calgary Stampede er en årlig rodeo-festival og feiring av cowboy-kultur som finner sted i Calgary, Alberta, Canada. Dette ti dagers arrangementet tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve det ville vesten, rodeo-arrangementer og en rekke andre spennende aktiviteter.

Rodeo og Western-arrangementer

Rodeo-konkurranser: Stampede er kjent for sine spennende rodeo-arrangementer som inkluderer bullriding, bronsestieridning og lassokasting, hvor cowboyer viser frem sine ferdigheter.

Chuckwagon Racing: En spennende og rasende konkurranse der lag av hester drar spesialdesignede vogner rundt en ovalbane.

Westernkultur og Tradisjoner

Western Utstilling og Messe: Besøkende kan oppleve en rekke utstillinger som viser frem cowboy-livsstil, tradisjonell mat, håndverk og kunst.

Western Parade: En fargerik parade som feirer cowboy-kulturen med hester, vogner, og lokalbefolkning i tradisjonelle antrekk.

Underholdning og Musikk

Konsertserier: Stampede har konserter med internasjonale artister som utfører ulike sjangere, fra countrymusikk til pop og rock.

Midway-attraksjoner: En omfattende fornøyelsespark med karuseller, spill og matboder for hele familien.

Mat og Matkultur

Western Matopplevelser: Besøkende kan nyte autentisk westernmat som grillet kjøtt, BBQ og andre delikatesser fra cowboy-kjøkkenet.

Stampede Frityrkoking: En signaturmat på Stampede er «pannekaker og bacon» som tilbys gratis til besøkende.

Kulturelle Arrangementer og Samfunnssamlinger

Indigenous Showcase: Et område som fremhever urfolkskultur, kunst og tradisjoner gjennom forestillinger og utstillinger.

Samfunnsengasjement: Stampede har også veldedighetsarrangementer og programmer som er rettet mot å støtte samfunnet.

Opplev Cowboy-livet på Calgary Stampede

Calgary Stampede er en unik mulighet til å dykke inn i cowboy-kulturen og det ville vesten. Med sine spennende rodeo-konkurranser, western-underholdning, deilige matopplevelser og en feiring av cowboy-livsstilen, er dette arrangementet et ikonisk symbol på Albertas rike historie og kulturelle arv. Stampede tiltrekker seg både lokalbefolkning og besøkende fra hele verden og gir en uforglemmelig opplevelse av den amerikanske grenseløsheten.