#41 Bli med på ørken safari i Dubai

Dubai, en av de mest spennende og eksotiske destinasjonene i Midtøsten, har mye å tilby for turister fra hele verden. En av de mest populære aktivitetene i Dubai er en ørken safari, som tar deg med ut på en eventyrlig reise i de enorme sanddynene rundt byen. Her vil du oppleve spektakulær natur, spennende aktiviteter og en autentisk smak av beduin-kulturen.

Ørken safari i Dubai tilbys av en rekke forskjellige selskaper, og du kan velge mellom en rekke forskjellige opplevelser. De fleste turene starter med en henting fra hotellet ditt i Dubai og kjøring ut til ørkenen, som ligger rundt 30-45 minutters kjøretur fra byen.

En gang i ørkenen vil du bli tatt med på en villkjøringstur i sanddynene, som kan være ganske spennende. Med en erfaren sjåfør som vet hvordan man navigerer i sanddynene, vil du kjøre opp og ned bratte sanddyner, svinge og spinne i et skremmende tempo. Det er en opplevelse du sent vil glemme, og det er perfekt for adrenalinfylte eventyrlystne.

Etter villkjøringen vil du stoppe på et idyllisk sted i ørkenen hvor du kan se på solnedgangen, ta fantastiske bilder og nyte en varm kopp arabisk kaffe og dadler. Det er en unik opplevelse, og det er verdt å ta turen ut i ørkenen bare for denne magiske solnedgangen.

Etter at solen har gått ned, vil du bli tatt med til en beduin-leir, hvor du vil oppleve beduin-kulturen og livet i ørkenen. Leiren har en autentisk atmosfære og gir deg en følelse av hvordan beduinene levde i ørkenen i gamle dager. Du vil bli servert en deilig middag som inkluderer lokale spesialiteter som kebab, hummus, falafel og tabbouleh, samt en rekke andre arabisk-inspirerte retter.

Mens du nyter maten, vil du bli underholdt av tradisjonell musikk og danseshow som utføres av beduinske dansere. Dette er en sjelden mulighet til å oppleve og lære om den autentiske beduin-kulturen i Dubai.

Etter middagen kan du slappe av og nyte atmosfæren i leiren. Du kan prøve en rekke forskjellige aktiviteter, som sandboarding, henna-tatoveringer, røyke shisha, eller bare slappe av under stjernene. Hvis du vil, kan du også ri på kamel i ørkenen – en aktivitet som gir deg en ekte følelse av å være en del av ørkenens historie.

En ørken safari i Dubai er en opplevelse som passer for alle aldre og interesser. Det er en spennende og lærerik måte å utforske den unike naturen i Dubai, og lære mer om kulturen og historien til beduinene som har bodd i ørkenen i hundrevis av år. Det er også en flott måte å komme seg bort fra byens kjas og mas og nyte stillheten og roen i ørkenen.

Hvis du er en eventyrlysten person, kan du også velge å oppleve ørkenen på en mer ekstrem måte. Flere turoperatører tilbyr sandboarding, hvor du kan surfe nedover sanddynene med en brett under føttene. Dette er en adrenalin-fylt opplevelse og krever litt fysisk anstrengelse, men det er definitivt verdt det for den fantastiske utsikten og følelsen av å fly over sanden.

En annen spennende aktivitet som tilbys på ørken safari turer i Dubai er dune bashing. Dette er en off-road aktivitet der du kjører i høy hastighet over sanddynene, og det er en opplevelse som vil gi deg hjertet i halsen. Det er viktig å merke seg at denne aktiviteten kan være litt røff og ikke egnet for personer med ryggproblemer eller gravide kvinner.

En ørken safari i Dubai er en flott måte å lære mer om beduin-kulturen, og noen av turene inkluderer en omvisning i en beduin-leir, hvor du kan se hvordan de tradisjonelle teltene er laget og lære mer om beduin-livet. Det er også muligheter for å prøve tradisjonell mat og drikke, som arabisk kaffe og dadler.

Hvis du er ute etter en mer romantisk opplevelse, kan du velge å ta en privat ørken safari tur i Dubai. Disse turene inkluderer vanligvis en privat bil, en privat guide og en romantisk middag under stjernene. Dette er en flott måte å tilbringe en kveld med din kjære, og det er en opplevelse du aldri vil glemme.

En ørken safari i Dubai er en opplevelse du ikke vil gå glipp av når du besøker byen. Det er en flott måte å komme seg ut av byen og utforske den fantastiske naturen i ørkenen, samtidig som du får en autentisk smak av beduin-kulturen. Enten du er en eventyrlysten person eller bare ute etter å slappe av og nyte naturen, vil en ørken safari i Dubai definitivt ikke skuffe.