#25 Reis å se Petra i Jordan

Petra er en av verdens mest fascinerende og mystiske arkeologiske steder. Dette unike stedet er skjult i fjellene i Jordan og har vært et av de mest besøkte stedene i Midtøsten i årevis. Hver dag kommer tusenvis av turister fra hele verden for å besøke denne gamle byen, som er en av de syv nye verdensunderverkene.

Petra var hovedstaden til Nabatean-kongedømmet, en viktig handelsby som ble bygget på begynnelsen av det første årtusenet f.Kr. Denne gamle byen var en del av en handelsrute som gikk fra Arabia til Middelhavet. Petra var kjent for å ha vært en viktig handelspost for silke, krydder, røkelse og andre verdifulle varer. Nabateanerne var dyktige handelsmenn, og bygget denne byen som en måte å beskytte handelsveien mot fiender og krigere.

Petra ligger i Wadi Musa, som betyr «Moses dal». Det er en ørkenlignende region med høye klipper og dype kløfter. Byen er bygget i rød sandstein, og mange av bygningene er hugget ut i klippene. De imponerende bygningene inkluderer det berømte Treasury, klostret, teateret, og den store tempelet.

Den mest kjente attraksjonen i Petra er Treasury, eller Al-Khazneh på arabisk. Dette er en 40 meter høy bygning som står ved inngangen til byen. Den er bygget i en romersk-hellenistisk stil, og har en fascinerende historie. Ifølge legenden ble skatten til faraoen i Egypt gjemt her, og navnet Treasury kommer fra denne legenden.

Klostret, eller Al-Deir på arabisk, er en annen imponerende bygning som er verdt et besøk. Det ligger oppe i fjellene, og kan nås ved å klatre 800 trappetrinn. Klostret er mye større enn Treasury, og er også hugget ut av fjellet. Det antas at klostret ble brukt som et tempel av nabateanerne, og senere som en kirke av kristne pilegrimer.

Teateret i Petra er et annet fascinerende sted. Dette ble bygget i romersk stil, og har en kapasitet på 3000 tilskuere. Teateret ble brukt for underholdning, inkludert teaterforestillinger og musikk.

Petra er ikke bare kjent for sine bygninger, men også for sin naturskjønnhet. Wadi Rum-ørkenen ligger like ved, og er kjent for sine dramatiske klippeformasjoner og vakre solnedganger. Det er mulig å dra på turer og utforske ørkenen med kameler eller jeepsafari.

En annen populær aktivitet i Petra er å gå på tur. Petra er omgitt av fjell og dype kløfter, og det finnes mange turstier for å utforske området. En av de mest populære turene er Siq Trail, som tar deg gjennom en trang kløft med høye fjell på hver side. Dette er den samme ruten som nabateanerne brukte for å komme inn i byen, og tar deg til Al-Khazneh (Treasury). Turen tar omtrent to timer å fullføre, og gir deg en fantastisk opplevelse av naturen og historien til Petra.

En annen flott tur er High Place of Sacrifice Trail. Dette tar deg til et høyt punkt med fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende fjellene. Ruten inkluderer også noen av de mindre besøkte områdene av Petra, og gir deg en unik opplevelse av denne fantastiske byen.

Petra kan besøkes året rundt, men de beste månedene å besøke er fra mars til mai og fra september til november. Temperaturene er da milde, og du vil ikke bli påvirket av den ekstreme varmen som ofte rammer området i sommermånedene. Det kan være lurt å unngå besøk under muslimske høytider, da det kan være vanskeligere å finne overnatting og mat.

Det er flere måter å komme seg til Petra. Den enkleste måten er å fly til Jordans hovedstad, Amman, og deretter ta en taxi eller buss til Petra. Reisen tar omtrent tre timer, og gir deg muligheten til å se mer av landet. Det er også mulig å ta en buss eller taxi fra Aqaba, som ligger ved Rødehavet.

Når du besøker Petra, er det viktig å huske på å kle deg konservativt. Jordan er et muslimsk land, og det er viktig å respektere lokale kulturelle normer. Kvinner bør dekke skuldre og knær, og menn bør ikke gå rundt i bar overkropp. Det er også viktig å ta med rikelig med vann og solkrem, da solen kan være svært sterk i dette området.

Det finnes flere overnattingsmuligheter i nærheten av Petra, inkludert hoteller, gjestehus og campingplasser. Det er også mange restauranter og kafeer i området, som tilbyr et utvalg av lokale og internasjonale retter.

Petra er uten tvil en av de mest fascinerende og unike destinasjonene i verden. Denne gamle byen er en skattekiste av historie, kultur og naturskjønnhet. Hvis du har muligheten til å besøke Petra, bør du ikke nøle med å ta den. En tur til Petra vil gi deg minner for livet og en opplevelse som vil ta pusten fra deg.