#15 besøke den kinesiste mur

Den kinesiske mur er en imponerende konstruksjon som strekker seg over 21 000 kilometer gjennom Kina, og er en av verdens mest imponerende og ikoniske landemerker. Muren ble bygget som et forsvarssystem for det kinesiske imperiet, og ble opprinnelig bygget for å beskytte mot invasjoner fra nomadiske stammer nord for Kina.

Muren ble påbegynt under Qin-dynastiet i det 3. århundre f.Kr., men det var under Ming-dynastiet på 1300-tallet at muren fikk sin nåværende form og ble utvidet til å nå sin nåværende lengde. Muren ble bygget ved hjelp av millioner av arbeidere som jobbet over flere århundrer, og er et imponerende eksempel på menneskelig byggekunst og utholdenhet.

Murens høyde varierer fra sted til sted, men den kan være så høy som 8 meter og så bred som 5 meter. Muren er bygget av en rekke forskjellige materialer, inkludert murstein, tømmer og stein. På toppen av muren finnes det tårn og vaktrom, som ble brukt til å holde utkikk etter inntrengere. Muren er også utstyrt med portaler og feller som kunne brukes til å fange inntrengere.

I dag er muren en av Kinas største turistattraksjoner, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Muren er delt inn i forskjellige seksjoner, hver med sin egen unike historie og arkitektur. Den mest berømte delen av muren er den som ligger i nærheten av Beijing, og som går gjennom landsbygda i området.

Denne delen av muren er kjent som Badaling, og er en av de mest besøkte delene av muren. Her kan besøkende spasere langs toppen av muren, og nyte den fantastiske utsikten over de omkringliggende fjellene og landskapet. Badaling-delen av muren er også hjem til et museum som gir besøkende en omfattende oversikt over murens historie og betydning.

En annen populær del av muren er Mutianyu-delen, som ligger litt lenger unna Beijing. Mutianyu er mindre overfylt enn Badaling, og gir besøkende muligheten til å nyte muren i mer fredelige omgivelser. Mutianyu-delen av muren er også kjent for sine fantastiske naturskjønnheter, og tilbyr besøkende spektakulær utsikt over skogkledde åser og dype daler.

En tredje populær del av muren er Jiankou-delen, som anses å være en av de mer utfordrende delene av muren å klatre. Jiankou-delen av muren er imidlertid også kjent for sin naturskjønnhet og spektakulære utsikt over det omkringliggende landskapet. Besøkende som ønsker en mer eventyrlig opplevelse kan velge å ta en guidet tur til Jiankou-delen, som vil gi dem en unik og spennende opplevelse av muren.

Uansett hvilken del av muren du velger å besøke, vil du bli imponert over den utrolige konstruksjonen og historien som ligger bak. Muren har overlevd i over to tusen år, og har vært vitne til noen av Kinas viktigste historiske hendelser. Å besøke muren gir deg muligheten til å lære om Kinas rike kultur og historie, samtidig som du opplever en av verdens mest imponerende arkitektoniske mesterverk.

For å maksimere din opplevelse av muren, kan du vurdere å besøke den tidlig på morgenen eller senere på ettermiddagen, når det er færre besøkende og du kan nyte muren i mer fredelige omgivelser. Du kan også vurdere å ta en guidet tur, som vil gi deg en mer omfattende oversikt over murens historie og betydning.

Det er verdt å merke seg at mens muren i dag er et imponerende turistmål, var dens opprinnelige formål å beskytte Kina mot inntrengere og invasjoner. Muren er et minnesmerke over Kinas lange og turbulente historie, og en påminnelse om landets evne til å overvinne utfordringer og bygge imponerende konstruksjoner.

I tillegg til å være en imponerende turistattraksjon, er muren også et viktig symbol på Kinas nasjonale identitet og kultur. Muren har blitt feiret i kinesisk kunst, litteratur og musikk i århundrer, og fortsetter å inspirere og imponere besøkende fra hele verden.

Alt i alt er den kinesiske muren en av verdens mest imponerende arkitektoniske mesterverk, og en av Kinas mest ikoniske landemerker. Å besøke muren gir deg muligheten til å oppleve landets rike historie og kultur, samtidig som du beundrer et av verdens mest imponerende byggverk.